De acupunctuur die wij in het Westen kennen is een Westers aangepaste geneeswijze die pas in 1957 door Mao Tsetung goedgekeurd is als geneeswijze voor algemeen gebruik. 

Daarvoor waren er de Chinese Geneeswijzen, een eeuwenoude wetenschap gestoeld op Filosofische kennis en wetenschappelijke ontdekkingen. Veel van de oude kennis mocht niet meer toegepast worden. De "nieuwe" Chinese geneeswijzen kregen de naam Traditioneel en dit is wat wij in het Westen nu leren en toepassen.

Veel TCM therapeuten krijgen toegang tot de oude geschriften en leren nu de Oude toepassingen wat maakt dat de werkzaamheid van de Acupunctuur steeds beter wordt.

De kruidengeneeswijze raakt steeds meer ingeburgerd in het Westen, de Filosofische Medische geschriften zorgen voor een verdieping in de maatschappij en de therapeuten worden meer en meer vertrouwd met het Oosterse denken en integreren dit in hun praktijk. In de Filosofische geschriften zitten de grootste wijsheden verborgen en de adviezen om een gezond en lang leven te leiden. Deze wijsheden te vertalen naar het hedendaagse leven is een kunst en tegelijk een openbaring, mede omdat het nog net zo actueel is als al die eeuwen geleden.

 

“To attain knowledge, add things everyday. To attain wisdom, remove things every day.”

Lao Tzu